Castratie kater

Bij de kater wordt castratie met name gedaan om de kater onvruchtbaar te maken en om het sproeien tegen te gaan. Verder zal een gecastreerde kater minder ver en minder lang van huis gaan.
Zoals bij de reu kan het enkele weken duren voordat de kater definitief onvruchtbaar is. Ook  bij de kater gaat de stofwisseling na de operatie omlaag: geef daarom minder voer om te voorkomen dat hij te dik wordt. Daarnaast is er bij gecastreerde katers en bij te dikke katers een hogere kans op het ontstaan van blaasgruis. Dit geeft blaasontsteking en er kunnen blaassteentjes ontstaan die kunnen vastlopen in de penis, waardoor de kater zeer moeilijk of niet meer kan plassen. Een spoedeisende situatie, omdat de blaas voller en voller wordt (zelfs kan knappen) en de nieren geen afvalstoffen meer uit het lichaam kunnen halen!
Om deze problemen te voorkomen is er speciale voeding ontwikkeld door Royal Canin, wat minder calorieën bevat en het ontstaan van blaasgruis voorkomt. Deze voeding is uitsluitend bij dierenartsen verkrijgbaar. Wanneer u uw kater bij ons laat castreren krijgt u een gratis probeerverpakking mee.