Voor spoed 24/7 0161 496016

kat trimmen

Optimale vachtverzorging bij onze kattentrimsalon

Katten, vooral langharige katten, hebben behoorlijk veel haar. Om uw kat gezond en vrolijk te houden, is een goede verzorging van deze vacht erg belangrijk. Bij trimsalon ‘t Leijdal kunt u terecht met zowel kortharige, als langharige katten. Bij ons kunt u uw kat laten wassen, trimmen en de vacht optimaal laten verzorgen.
Trimbehandeling kat

Anouk werkt sinds 2010 als gediplomeerd paraveterinair in dierenkliniek ’t Leijdal. In 2016 is ze begonnen aan de hondentrimopleiding welke ze succesvol afgerond heeft. Daarnaast heeft ze in 2019 ook de opleiding voor kattentrimster succelvol afgerond. Hierdoor is Anouk gediplomeerd honden- en kattentrimster. Vanaf november 2017 zijn de deuren van trimsalon ’t Leijdal geopend en staat ze ook voor de volledige vachtverzorging van uw hond en kat klaar.

Hoe gaat een katten trimbehandeling te werk in onze kattentrimsalon nabij Breda en Tilburg?

 

Wij gaan in alle rust te werk, zodat uw kat zich ontspannen blijft voelen en er geen sprake zal zijn van stress. Tijdens de trimbehandeling van uw kat zullen er dus ook geen andere dieren in onze trimsalon aanwezig zijn. Als eigenaar mag u tijdens de trimbehandeling aanwezig zijn. Allereerst voeren we een klein gesprekje met u over de vacht van uw kat. In de tussentijd kan uw kat de omgeving even verkennen en alles rustig tot zich nemen.

Alleen al de reis in de auto naar de trimsalon kan wat spanning geven. Onze kattentrimsalon is gevestigd tussen Breda en Tilburg. Daarom vragen wij ook altijd om een eigen dekentje mee te brengen welke niet in het reismandje heeft gelegen (hier zullen stress signalen aan zitten). Aan het aparte dekentje zit de geur van uw eigen kat en dat geeft hem wat meer vertrouwen. Als het gesprek voorbij is, nemen we rustig de tijd om de vacht van de kat te onderzoeken. Zo kunnen we bepalen of u uw kat eerst moet laten wassen of dat een trimbeurt voldoende is.

Waar zitten de problemen?

Tijdens de trimbehandeling merken wij vaak dat de kat zichzelf weer gaat wassen

Vaak krijgen we te horen dat klitten of viltplekken alleen bij half langharige katten voorkomen. Dit is echter niet het geval, ook uw kortharige kat kan hier last van hebben. Wanneer uw kat zijn vacht zelf niet of onvoldoende kan onderhouden, zien wij vaak problemen ontstaan. Vaak gebeurt dit wanneer uw kat ziek is, op leeftijd is, last heeft van overgewicht of ergens in het lichaam pijn heeft. Wanneer uw kat op leeftijd is zal u ook merken dat hij of zij minder flexibel is. Hierdoor kan hij of zij zijn lichaam onvoldoende bewegen om de vacht op lastige plekken te onderhouden. De probleemplekken zijn dan voornamelijk de borst, de buik en de heupen. Door deze factoren kan uw kat zichzelf minder goed schoon houden, waardoor u er goed aan doet uw kat in onze trimsalon te laten wassen.

Hoe pakken we de problemen aan?

Nu we de problemen hebben geconstateerd kunnen we uw kat gaan helpen. We geven uw kat alle vrijheid op onze trimtafel. Dit houdt in dat we hem of haar niet stevig vast zullen houden, zodat uw kat zich niet opgesloten of beklemd voelt.

In alle rust trimmen wij uw kat

In alle rust trimmen wij uw kat en indien nodig kunt u uw kat bij ons laten wassen.
Door uw kat de mogelijkheid te geven zich te kunnen bewegen op onze trimtafel zorgt dit voor rust bij de kat. Uw kat heeft dan het gevoel dat hij of zij de controle over de behandeling heeft. Wanneer u als eigenaar uw kat rustig aait of even afleidt proberen wij ons werk te doen. 

Merken we dat tijdens de trimbehandeling van uw kat het stressniveau even iets te hoog oploopt en wil uw kat even van de trimtafel, dan is dit geen probleem! We lassen gewoon even een kleine pauze in waardoor we uw kat de gelegenheid geven om even zijn of haar benen te strekken en de kat een rondje door de trimsalon kan lopen. Onze trimsalon is voorzien van een extra sluisdeur waardoor uw kat nooit zal kunnen ontsnappen tijdens de trimbehandeling.

 

 

Mijn kat verhaart erg!

Doordat wij vachtbesparend te werk gaan, zullen wij de kat niet ontwollen. Wol werkt namelijk als bescherming voor uw kat. Mocht uw kat toch last krijgen van zijn onderwol, dan zullen we samen kijken wat we hier het beste aan kunnen doen en geven wij advies op maat.

Ook thuis kunt u al dingen doen om de vacht van uw kat in een zo goed mogelijke conditie te houden. Tijdens de trimbehandeling zullen wij u ook informeren over het verdere onderhoud van de vacht van uw kat. Dit onderhoud is speciaal gericht op uw kat. Eventuele geschikte trimmaterialen zijn ook verkrijgbaar in onze trimsalon.

Een trimbehandeling onder narcose

Mijn kat laat een vachtbehandeling niet toe

In alle rust kunnen wij veel werk verrichten bij de meeste katten, zoals uw kat wassen of trimmen. Helaas zijn er soms uitzonderingen waarbij dit niet lukt. Sommige katten hebben last van een nare ervaring in het verleden, andere katten vinden het gewoon weg niet prettig.

Omdat Trimsalon ’t Leijdal onderdeel is van Dierenkliniek ’t Leijdal, is het altijd mogelijk om na een controle bij een van onze dierenartsen uw kat onder narcose te laten behandelen. Natuurlijk is dit niet onze eerste keuze maar ook hierbij geldt dat het welzijn van uw kat voorop staat! Geeft een narcose uw kat meer rust waardoor wij hem of haar vervolgens wel van de ontstane ellende af kunnen helpen, dan zijn wij blij dat wij deze mogelijkheid kunnen bieden. Naast trimster is Anouk ook paraveterinair. Zij kan de kat dan ook goed in de gaten houden en tijdens de narcose regelmatig kunnen controleren.

Wilt u uw kat laten wassen, trimmen of heeft u vragen over vachtverzorging van uw kat? Neemt u dan even contact met ons op en we helpen u graag verder. U kunt ons e-mailen of bellen om een afspraak te maken om uw kat te laten wassen of trimmen of uw vraag te stellen. Let op, we werken uitsluitend op afspraak.

 

 

Hond of kat laten wassen? Neem contact op!

Bij onze trimsalon kunt u zowel met uw kat als met uw hond terecht. Wij zorgen ervoor dat de huid van uw huisdieren gezond blijft en dat de vacht er goed uit blijft zien. Wilt u een afspraak maken voor een trimbehandeling van uw kat of hond? Vul dan onderstaand afspraakformulier in. Onze trimster neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

trimsalon@dierenkliniekhetleijdal.nl
0161 496016
Ulicotenseweg 32, 4861 RT Chaam

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Ras *

  Naam dier *

  Gewenste behandeling *

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vliegtuig.

  Back To Top