Voor spoed 24/7 0161 496016
kat trimmen

Met uw kitten naar de dierenarts

Als u net een nieuwe kitten hebt, is dat natuurlijk leuk nieuws. Katten zijn enorm leuke dieren waar u veel plezier mee kunt beleven. Zodra u een kitten in huis neemt, is het verstandig om een consult bij de dierenarts in te plannen. Zo weet u zeker dat uw kitten een goede start krijgt.

Wettelijk gezien mag een kitten na 7 weken weg worden gehaald bij de moeder en dus worden geadopteerd. Wij raden aan iets langer te wachten en pas rond 10 weken de kitten te adopteren. Zo heeft de kitten rustig de tijd om zich te ontwikkelen. De vroege weken van het leven van een kitten, zijn wel cruciaal in het socialisatieproces. Zodra u uw kitten thuis hebt, is het belangrijk dat u de kitten rustig laat wennen aan verschillende mensen en dingen.

 

De eerste keer naar de dierenarts met uw kitten

Wanneer u voor de eerste keer naar de dierenarts gaat met uw kitten, kan dat voor de kitten best spannend zijn. Wanneer de kitten bij de fokker nog niet is gevaccineerd, zorgen wij ervoor dat de kitten de juiste vaccinaties krijgt. Ook behandelen we de kitten tegen parasieten en kunnen we hem of haar chippen. We voeren een volledige gezondheidscheck uit en controleren daarom ook de oren, ogen, het hart en het gebit. 

Als u met uw kitten naar de dierenarts gaat, is het belangrijk dat dit voor uw kitten een positieve ervaring is. Katten zijn erg stressgevoelig en wij doen er dan ook alles aan om het consult zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. We laten uw kitten rustig wennen aan de omgeving, gaan ontspannen te werk en de kitten krijgt voldoende tijd om tot rust te komen. Dat maakt Dierenkliniek ’t Leijdal dé dierenarts voor uw kitten; dankzij onze jarenlange ervaring en expertise weten we altijd wat we doen.

Helaas niet gechipt, nu wachten tot mijn eigenaar mij gevonden heeft!
Vermist huisdier, chip je dier!

Laat uw kitten checken door een dierenarts van ’t Leijdal

Het kiezen van een dierenarts voor uw kitten is erg persoonlijk. De dierenarts moet immers bij u en uw huisdier passen. Natuurlijk begrijpen wij dat en geven we u rustig de tijd om uw keuze te maken. Bij Dierenkliniek ‘t Leijdal zijn we erg gericht op ziektepreventie, wat inhoud dat we altijd ons uiterste best zullen doen om te voorkomen dat uw kat ziek wordt. Natuurlijk kan het dan alsnog gebeuren dat uw kitten een keertje ziek wordt. Als dat het geval is, doen wij er alles aan om uw kitten weer zo snel mogelijk gezond en tevreden te krijgen. Wilt u de beste zorg voor uw kitten? Dan zijn wij de dierenarts voor u!

De beste dierenarts voor uw kitten

Wij willen de allerbeste zorg voor uw kitten en helpen u hier dan ook graag bij. Als graag eens met uw kitten bij de dierenarts op consult komt, kunt u gemakkelijk online een afspraak maken. Maakt u liever telefonisch een afspraak, of hebt u nog vragen? Dan kunt u natuurlijk gewoon contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u met plezier.

Back To Top