Voor spoed 24/7 0161 496016

Gratis onderzoek bij CaMg infusen

Kalfziekte is nog steeds één van de belangrijkste ziektes in de melkveehouderij. Niet alleen de koe die plat gaat met klinische kalfziekte, maar met name ook de koeien met subklinische kalfziekte. Deze hebben een sterk verlaagd calciumgehalte in het bloed maar blijven wel lopen. Bij deze koeien komt de nageboorte later af, ze lopen minder, ze vreten minder en zijn daarom veel bevattelijker voor andere ziektes.



Behandeling

Zowel klinische als subklinische (mits onderkend) koeien kunnen in eerste instantie het beste met een infuus CaMg behandeld worden. Dit geeft een directe boost van de calciumconcentratie in het bloed waardoor spieren beter gaan functioneren en de koe weer op gang komt. Daarna is het essentieel dat een koe oraal calcium krijgt om op te nemen in de darm. Dit moet bij zowel klinische als subklinische gevallen minimaal 2 dagen gedaan worden. Zo lang duurt het vaak voordat de koe zelf in staat is om voldoende calcium uit de normale voeding te halen. Bovikalc is het product met de meeste en juiste calcium per bolus. Tot 2x meer dan andere bolussen.

Aanbieding

Om subklinische kalfziekte beter in kaart te brengen, en dus ook inzichtelijk te maken, bieden wij u de mogelijkheid om t/m juli bij afname van de combinatie 1 doos Calcium Magnesium infuusflessen en 1 doos bovikalc, 2 koeien gratis te laten onderzoeken op Calciumwaarde in het bloed. Bij de doos zit een instructieformulier hoe je het monster het beste kan nemen en een formulier waarop u het nummer van de koe noteert en, indien gewenst, ook nog andere onderzoeken (fosfor/ ketonen / leverfunctie ) kunt aanvragen.

Ons werkgebied is: Galder, Riel, Meer, Rijsbergen, Ulvenhout, Ulicoten, Goirle, Alphen, Baarle-Nassau, Bavel en Gilze.

Back To Top