Voor spoed 24/7 0161 496016

Workshop klauwverzorging

Afgelopen vrijdag hebben we de eerste workshop klauwverzorging georganiseerd. De deelnemers waren al overtuigd van het belang van het op de juiste manier bekappen van hun dieren volgens de internationaal erkende Hollandse methode: het 7-stappen-plan! Zij wilden voor zichzelf de puntjes op de i zetten.

We waren met 7 veehouders te gast op het bedrijf van Michiel Scherders: VeroJeS in Molenschot. Na een korte inleiding door dierenarts Hans Caron nam klauwverzorger Marius van Laer de veehouders mee de stal in waar iedereen onder zijn deskundige begeleiding de klauwen van de aangeboden dieren konden bekappen.

Het bleek, zoals ook de bedoeling was, voor de meesten een “opfriscursus”: de meeste deelnemers bekappen regelmatig of zelfs altijd de klauwen van hun koeien en hebben dus de nodige ervaring. Toch pikten zij de praktische tips en hier en daar een correctie van Marius goed op. Het consequent opvolgen van het 7-stappen-plan wordt steeds benadrukt.

Op 12 April wordt door KGTZ ( Klauw GezondheidsTeam Zuid) weer een workshop georganiseerd. Deze zit inmiddels vol. We zijn van plan om eind April weer een middag te organiseren. Interesse? Geef je op via de praktijk of je dierenarts

Het volgen van de cursus was niet helemaal zonder gevaar… 😉

Meer informatie nodig? Vul dan onderstaand contactformulier in!

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Onderwerp: *

  Uw bericht *

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van huis.

  Back To Top