Voor spoed 24/7 0161 496016

Lunchbijeenkomst: koeien drenchen 25 oktober

Het drenchen van koeien is voor veel melkveehouders al lang niet meer vreemd. Drenchen is de meest effectieve manier om de koe te voorzien van een grote hoeveelheid nutriënten en water voor een goede opstart van de lactatie en optimaal herstel.
Maar welke koeien komen in aanmerking voor drenchen? Hoe snel raakt een koe uitgedroogd? En welk poeder gebruik je bij welke koe?
Nanja Verkuijl, dierenarts in Zuid-Engeland, heeft jarenlange ervaring in het drenchen van koeien en geeft antwoord op deze en andere vragen over drenchen. Haar praktische verhaal (Nederlandstalig) is een aanrader voor iedere melkveehouder.

Datum:     25 oktober 2018
Locatie:    Boerderij Peeters, Groenestraat 18, 4849 PT Dorst
Tijd:          12.00-14.00 uur met aansluitend rondleiding over melkveebedrijf*
Einde:       14.30 uur
*inclusief lunch

Wij nodigen u dan ook van harte uit voor onze lunchbijeenkomst in de skybox op het melkveebedrijf van de familie Peeters. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid aan te sluiten bij een rondleiding over het bedrijf, met onder andere bezichtiging van de in 2018 gerealiseerde transitiestal.
Deelname is kosteloos. Wel graag aanmelden voor 22 oktober via: info@dierenkliniekhetleijdal.nl of telefonisch: 0161-496016.

Ons werkgebied is: Galder, Riel, Meer, Rijsbergen, Ulvenhout, Ulicoten, Goirle, Alphen, Baarle-Nassau, Bavel en Gilze.

Back To Top