Voor spoed 24/7 0161 496016

Documenten voor controle door Qlip

Wij krijgen zeer regelmatig vragen van veehouders om documenten nogmaals op te sturen als Qlip langs komt voor controle. Hierbij een overzicht van de documenten die nodig zijn en waar je ze zelf zou kunnen vinden:

1) 1-op-1 overeenkomst:
Dit is opgesteld met de vaste dierenarts van het bedrijf. Als dit al sinds 2012 (de invoering) dezelfde is zal dit waarschijnlijk nog een papieren versie zijn. Deze is nog steeds geldig. Deze zal wellicht wat verderop in uw administratie zitten. Wij bezitten hier een kopie van. Diegene die ooit gewisseld zijn van vaste dierenarts hebben waarschijnlijk een digitale versie die op www.inforund.nl te vinden is.

Bij de papieren versie hoort een bijlage met alle vervangende dierenartsen. Deze is voor iedereen wel veranderd want Paul van den Oord werkt sinds 2,5 jaar bij ’t Leijdal. Wij hebben deze bijlage toendertijd met de post verzonden, maar mocht je hem kwijt zijn dan vindt je hem op deze link.

2) Bedrijfsgezondheidsplan (BGP) en Bedrijfsbehandelplan (BBP)
Dit stellen wij jaarlijks bij uw op en wordt tegenwoordig digitaal verstuurd en ondertekend. Dit vindt u dus in uw eigen email box. Deze mag maximaal 13 maanden oud zijn. Qlip vraagt ook dat je de vorige kan laten zien. Wederom mag hier maximaal 13 maanden tussen zitten.
Voor de veehouders die geen email hebben worden deze uitgeprint en met de pen ondertekend.

3) Visitebrieven en Logboeken:
Deze worden sinds 2 jaar standaard via de mail verzonden direct na het bezoek. Hier zouden ze om kunnen vragen. Uit ervaring weten we dat minimaal alle visitebrieven bekeken worden van momenten waarop 2e of 3e keuze middelen ingezet zijn. Hiervoor moet een dierenarts namelijk een goede argumentatie geven in de visitebrief.

Ons werkgebied is: Galder, Riel, Meer, Rijsbergen, Ulvenhout, Ulicoten, Goirle, Alphen, Baarle-Nassau, Bavel en Gilze.

Back To Top