Voor spoed 24/7 0161 496016

Plasma (serum) infuus pasgeboren cria’s

Er is niet veel schattiger dan een pasgeboren wollig diertje.

Maar wat als een gezond veulen niet zo vanzelfsprekend is? Dan staan onze gespecialiseerde alpaca dierenartsen Lian Rosman en Paul van den Oord natuurlijk voor u klaar!

Met een bloedtest kunnen wij bepalen of de cria genoeg antistoffen binnen heeft gekregen. Deze antistoffen worden normaal opgenomen door de darm vanuit de biest van de moeder. Echter is deze opname slechts 24 uur lang na de geboorte mogelijk.

Heeft het veulen te weinig antistoffen? Dan hebben wij plasma (serum) op voorraad om aan de cria te geven om zodoende de immuniteit een boost te geven! Zo krijgt de kleine de grootst mogelijke kans op overleven. Plasma infuus geven is een gespecialiseerde handeling. Een van onze paraveterinairen, Amy Diepstraten, heeft zich ook speciaal toegelegd op de intensieve zorg van het cria. Samen met onze alpaca dierenartsen hebben ze al vele veulens weer gezond gemaakt!

Heeft u vragen over uw cria, drachtige merries of andere vragen over alpaca’s? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de praktijk. 0161-496016

Back To Top