Voor spoed 24/7 0161 496016

Gratis Cushing onderzoek paard

Steeds vaker diagnosticeren wij bij paarden of pony’s de ziekte PPID ( of ziekte van Cushing). Deze ziekte wordt vastgesteld middels bloedonderzoek naar de ACTH-waarde (adrenocorticotroop hormoon). Vooral in de maanden september en oktober laten veel mensen hun paard testen, omdat wij in die maanden  het bloedonderzoek gratis aan kunnen bieden.

Uit dit onderzoek blijkt nogal eens dat de ACTH-waarde hoger is dan de maximumgrens van de referentiewaarde.

Hoe komt het dat er meer paarden de ziekte van Cushing lijken te hebben dan vroeger? Waarschijnlijk speelt het een rol dat paarden ouder worden. Hoe ouder een paard, hoe meer kans op cushing. Verder laten meer eigenaren hun paard testen omdat de test gratis wordt verstrekt door de fabrikant van het  medicijn Prascend.  Je betaalt in die maanden dan alleen de voorrijkosten en de bloedafnamekosten door de dierenarts;  de laboratoriumkosten van het bloedonderzoek zijn gratis.

Daarbij kunt u deze visite tevens benutten om uw paard gratis klinisch te laten onderzoeken, inclusief een eenvoudige gebitscontrole.

U kunt hiervoor telefonisch  ( 0161-406016) of via de mail ( info@dierenkliniekhetleijdal.nl) een afspraak in laten plannen.

Ons werkgebied is: Galder, Riel, Meer, Rijsbergen, Ulvenhout, Ulicoten, Goirle, Alphen, Baarle-Nassau, Bavel en Gilze.

Cushing onderzoek voor paarden

 

Back To Top