Voor spoed 24/7 0161 496016

Bodywarmers voor kalveren zorgen voor meer groei

Kalveren die in de winter geboren worden groeien gemiddeld 5Kg meer als ze een bodywarmer aan krijgen. Ook hebben ze betere mest en is de pensontwikkeling beter. Dit heeft een onderzoek aangetoond dan vorig jaar in het verenigd koninkrijk is gehouden. Hierbij werden 40 kalveren. willekeurig in 2 groepen gedeeld en kregen van 2 tot 12 weken een bodywarmer aan. Aan het einde van de proef bleken de kalveren met bodywarmer gemiddeld 5Kg zwaarder.

Dit ligt eraan dat jonge kalveren in de winter energie moeten gebruiken om zichzelf warm te houden. Met een goede bodywarmer kunnen ze deze energie in groei steken en in het ontwikkelen van een goede afweer. Dit heeft weer tot gevolg dat er minder diarree en beter kwaliteit mest werd gezien.

Vroeger zagen we in de praktijk dat vooral zieke kalveren een bodywarmer kregen. Maar we zien steeds meer dat kalveren standaard een jasje krijgen, zo voorkom je ziekte. Dit onderzoek toont aan dat dit goed loont.

Belangrijk is wel dat een bodywarmer uitgewassen wordt tussen kalveren om ziekteverspreiding te voorkomen. En het jasje mag niet echt nat worden. Er moet dus nog steeds netje gestrooid worden.

Ons werkgebied is: Galder, Riel, Meer, Rijsbergen, Ulvenhout, Ulicoten, Goirle, Alphen, Baarle-Nassau, Bavel en Gilze.

Meer informatie nodig? Vul dan onderstaand contactformulier in!

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Onderwerp: *

  Uw bericht *

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van hart.

  Back To Top