Voor spoed 24/7 0161 496016

Uw fret vaccineren tegen Hondenziekte

Wist u dat Hondenziekte, ook wel ziekte van Distemper genoemd, een ziekte is waar ook fretten gevoelig voor zijn. Wanneer uw fret is ingeënt en toch in aanraking komt met hondenziekte zal hij altijd komen te overlijden. Gelukkig kunnen we de fret beschermen door middel van een vaccinatie.

Vaccinatie schema fret

In Nederland is het advies om uw fret op een leeftijd vanaf 9 weken te vaccineren. Vervolgens op een leeftijd van 14 weken daarna is jaarlijks herhalen aan te raden.

Is uw fret ouder dan 3 maanden en heeft hij / zij nog niet eerder een vaccinatie gekregen dan adviseren wij om uw fret 2x te vaccineren met een tussenperiode van 3 weken. Vervolgens is het ook voor deze fret belangrijk om de vaccinatie jaarlijks te herhalen.

Heeft u een fret gevonden of is de ent geschiedenis niet bekend dan kunt u beter uw fret alsnog vaccineren. Een mogelijke dubbele vaccinatie geeft minder schade dan een uiteindelijke besmetting met Hondenziekte.

Vaccineren van een drachtige fret

Ook tijdens de dracht mag een vrouwtjes fret gewoon gevaccineerd worden. Na de geboorte zijn de pups gemiddeld zo’n 6-12 weken beschermd.

Tijdens het bezoek aan onze dierenkliniek zal onze dierenarts eerst een volledige gezondheidscontrole bij uw fret uitvoeren zodat mogelijke gebreken die nog niet bekend waren in een vroeg stadium opgemerkt worden. Is uw fret gezond verklaard door onze dierenarts dan zal vervolgens de vaccinatie plaats vinden.

Met uw fret naar het buitenland of een frettendag

Wanneer u met uw fret naar een frettendag wil gaan of uw fret gaat in pension dan wordt vaccinatie vaak verplicht gesteld. Mocht u ook nog naar het buitenland gaan met uw fret dan is ook de Rabiës vaccinatie verplicht. Deze moet minimaal 30 dagen voor vertrek gegeven zijn. Naast de enting is ook een chip en een officieel Europees dierenpaspoort verplicht.

Bezoek aan de dierenarts

Een enkele keer komt het voor dat er een allergische reactie bij de fret ontstaat na toediening van de rabiësvaccinatie daarom adviseren wij wanneer uw fret voor het eerst gevaccineerd wordt tegen rabiës na de vaccinatie nog even 15 á 30 minuten plaats te nemen in onze wachtkamer. Mocht er in deze periode een allergische reactie ontstaan bij uw fret dan zal onze dierenarts direct een injectie geven om de allergische reactie tegen te gaan.

Ons werkgebied is: Galder, Riel, Meer, Rijsbergen, Ulvenhout, Ulicoten, Goirle, Alphen, Baarle-Nassau, Bavel en Gilze.

Meer informatie nodig? Vul dan onderstaand contactformulier in!

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Onderwerp: *

  Uw bericht *

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van ster.

  Back To Top