Voor spoed 24/7 0161 496016

Oktober maand van de oudere kat

Wist u dat de maand oktober een landelijke actie maand is voor dierenartspraktijken. Wij als dierenkliniek ’t Leijdal doen hier graag aan mee. Tijdens deze maand staat de oudere kat centraal.

Katten van 7 jaar of ouder hebben een grote kans op ouderdomsklachten. Deze klachten zijn o.a. artrose, verhoogde bloeddruk, schildklierproblemen en chronische nierziekte.

Welke verschijnselen vertoont mijn kat?

Meestal merkt u helemaal niets aan uw kat; katten kunnen ziektes goed “geheim” houden! Alleen als we deze aandoeningen op tijd ontdekken kunnen we samen zorgen voor een lang en prettig leven van uw kat.

Extra aandacht tijdens de maand oktober

In oktober besteden we daarom extra aandacht aan de gezondheidscontrole van oudere katten. Tijdens het consult wordt het dier door onze dierenarts uitgebreid onderzocht. Hierbij zal gekeken worden naar hart, longen, gebit, oren, ogen, vacht en het bewegingsapparaat.

Naast dit eerste onderzoek bieden we ook een preventief bloed- en urineonderzoek aan in combinatie met het meten van de bloeddruk.

Zijn er dingen waar ik aan moet denken als ik met mijn kat naar de praktijk kom?

Het is de bedoeling dat uw kat nuchter naar onze kliniek komt. Dit wil zeggen dat uw kat 12 uur voor het bezoek aan onze kliniek niet meer mag eten. Water drinken mag wel gewoon.   Voor het urine onderzoek willen wij u vragen om verse urine mee te brengen. Deze urine mag maximaal 3 uur oud zijn en kunt u het beste in de koelkast bewaren.

Hoe kan ik de urine van mijn kat opvangen?

Voor het opvangen van de urine van uw kat hebben wij een instructie filmpje gemaakt deze is te vinden in de volgende link.

Zijn er kosten verbonden aan dit onderzoek? 

Het gehele pakket van het consult, urine onderzoek en het bloedonderzoek wordt u in de maand oktober aangeboden voor € 115,00 i.p.v. € 182,00. Tijdens dit onderzoek krijgt u de bloeddrukmeting gratis.

Hoe kan ik een afspraak maken

Voor dit onderzoek kunt u telefonisch een afspraak maken via 0161-496016.

Ons werkgebied is: Galder, Riel, Meer, Rijsbergen, Ulvenhout, Ulicoten, Goirle, Alphen, Baarle-Nassau, Bavel en Gilze.

Meer informatie nodig? Vul dan onderstaand contactformulier in!

  Naam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Onderwerp: *

  Uw bericht *

  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van boom.

  Back To Top