skip to Main Content
Voor spoed 24/7 0161 496016

Rundveemiddag 20 februari

Uitnodiging rundveemiddag 20 februari 2018 13.00 uur

Gezonde koeien geven meer melk en meer werkplezier. Dat wil toch iedereen?! Tijdens onze jaarlijkse rundveemiddag richten wij ons dan ook op deze onderwerpen.

Wij nodigen u van harte uit om deze rundveemiddag bij te wonen.

Datum:             Dinsdag 20 februari

Locatie:             Café-zaal  “de Hooikar”,  Alphenseweg 14 a, Gilze

Ontvangst:      13.00 uur

Afsluiting:       16.00 uur

Klauwgezondheid staat in de top 3 van afvoerredenen op een melkveebedrijf. Bovendien geeft vanaf een lichte kreupelheid een koe al minder melk en wordt ze minder makkelijk tochtig. Dit jaar besteden we extra aandacht aan klauwgezondheid. We doen dit onder andere tijdens het BGP, met een module klauwgezondheid, en we hebben een factsheet gemaakt over klauwgezondheid.

Onze rundveedierenarts en klauwenexpert Hans Caron zal jullie bijpraten over de laatste inzichten rondom klauwgezondheid en praktische tips om thuis mee aan de slag te gaan.

Steeds meer veehouders gebruiken sensoren voor tochtsignalering, maar ook het monitoren van gezondheid met sensoren is de laatste tijd in opkomst. Zou het niet plezierig zijn om een sensor te hebben die de gezondheid van je koeien 24/7 bewaakt? Hoe werken sensoren en hoe kun je de gegevens gebruiken om gezondheid te monitoren in je koppel? Welke lessen kunnen wij leren van de zaken die sensoren blootleggen? Of je nou nu of nooit of ooit sensoren gaat aanschaffen, de uitkomsten zijn interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van zijn/haar koeien.

Rundveedierenarts en Kernpraktijken opstartcoach sensoren diergezondheid Caroline Huetink geeft antwoord op deze vragen in haar verhaal.

Hiernaast komen nog een aantal actuele onderwerpen rondom diergezondheid aan bod, zoals IBR en BVD bestrijding en Salmonella.

Iedereen die werkzaam is op uw bedrijf is welkom. Wij zouden het fijn vinden als u zich vantevoren aanmeldt. Gelieve uiterlijk vrijdag 16 februari. Dit kan via de mail, telefonisch of persoonlijk bij één van de dierenartsen.

Wij hopen u de 20e te zien en spreken!

Team Rundvee Dierenkliniek ’t Leijdal

Caroline Huetink   Hans Caron  Geert van Gelder  Arjan van Genugten  Paul van den Oord

Deel dit bericht op social media:
Back To Top