Varken April 2015

 

In deze nieuwsbrief

PED update

De laatste weken lijkt de situatie wat rustiger rondom PED. Omdat PED geen aangifteplichtige ziekte is, kan dat een reden zijn dat er weinig bekend is over nieuwe gevallen. Ons advies is om de hygiëne maatregelen te handhaven en alert te blijven, want wij zien nog serieuze verdenkingen op bedrijven. Lees meer over PED op onze website.

Medicijnvoorraad op het bedrijf

Er mag geen voorraad medicijnen voor koppelbehandelingen op varkensbedrijven aanwezig zijn. De NVWA controleert steekproefgewijs varkenshouders en hun dierenartsenpraktijken en deelt hoge boetes uit.  Klik hier voor het complete bericht en de offici?le UDD regeling die vanaf 1 maart 2014 van kracht is. Heeft u vragen? Neem dan contact op met VGTZ.

Landbouwdagen Intensieve Veehouderij drukbezocht

Eind februari stond VGTZ op de beurs. Er was veel interesse voor de filmpjes van ‘online dierenarts’ die ook op onze site staan (klik hier om ze te bekijken). Verder hielden we een leuke quiz. Weet u bijvoorbeeld wat de beste bewaartemperatuur voor vaccins is? Benieuwd naar de andere vragen en de winnaars van quiz? Klik hier.

Controle luchtinlaat

Het voorraad is reeds aangebroken. Deze periode worden ventilatieschema′s druk aangepast aangepast aan de nieuwe weersomstandigheden. Denk hierbij ook aan het schoonmaken van de luchtinlaat.

 

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief? Stuur een bericht naar info@vgtz.nl