Puppy kopen Ontmasker de foute fokker

 

Het lijkt zo gemakkelijk: een puppy kopen. Genoeg aanbod op het internet, leuke pups die je direct kunt komen halen. Maar pas op: achter veel advertenties gaan foute fokkers/handelaren schuil. Men schermt vaak met kreten als Rijkserkend, UBN-nummer en Kamer van Koophandel. Weliswaar heeft elke goede fokker een UBN-nummer en KvK-inschrijving, maar andersom is niet elke fokker met een UBN- en KvK-nummer een goede fokker.

 

De werkelijkheid is dat de puppies vaak afkomstig zijn uit grote fokschuren in het buitenland, ze zijn lang niet altijd goed gevaccineerd en ontwormd, en aan socialisatie is niets gedaan. Vaak krijg je zo snel mogelijk een pupje in handen geduwd: probeer dan nog maar eens nee te zeggen! Zelfs als je twijfelt over de eerlijkheid van de handelaar is dat vaak voldoende om te vergeten het paspoort te checken en belangrijke zaken na te vragen. Of je vertrouwt het niet, maar wilt de pup “redden”. Goed bedoeld, maar de volgende dag gaat er weer een nieuwe order voor nog meer pups de deur uit naar de leveranciers in het buitenland…

 

Met malafide hondenhandel wordt veel geld verdiend. Ten koste van de moederdieren, ten koste van de pups en ten koste van de nieuwe eigenaar. Bent u op zoek naar een pupje? Wees dan goed voorbereid en herken de trucjes van de malafide handelaar. Zoek een betrouwbare fokker, waar je meerdere keren kunt komen kijken en die je alles laat zien en niet alleen de deal wil sluiten. Op de website van het LICG staat een puppy-checklist. Hierin staan handige tips om je te helpen bij het zoeken van een goede fokker of om juist de foute fokker te ontmaskeren!