Handig tabletten ingeven

Regelmatig is het nodig om uw huisdier een tablet in te geven. Momenteel zijn er al een groot aantal smakelijke tabletten op de markt maar helaas is dit nog niet bij elke tablet het geval.

 

Om het ingeven van tabletten makkelijker te maken is er de Easypill op de markt. Easypill is een sterk ruikende en zeer smakelijke kneedbare pasta waarin de pil makkelijk verstopt kan worden. Op deze manier accepteren de meeste dieren een tablet ingeven het beste.

 

Het beste kunt u eerst een stukje Easypill geven zonder tablet gevolgd door een stukje Easypill met de tablet en daarna nogmaals een stukje zonder tablet. Op deze manier wordt uw huisdier tegelijk beloont en zal de tablet gift de volgende keer net zo makkelijk gaan.

 

 

Soms weigert uw huisdier toch nog om de pil zelf op te eten dan kunt u de tabletten ook rechtstreeks in de bek ingeven.

 

Om de tablet rechtstreeks in de bek in te geven is het het makkelijkst als uw huisdier op uw schoot zit of dat u naast uw huisdier gaat zitten. Open de bek van uw hond door uw hele hand op de kop van uw huisdier te leggen en de bovenlip tegen de kiezen aan te duwen. Houdt de bek omhoog. Met uw andere hand kunt u eventueel nog de onderkaak open houden. Vervolgens kunt u de tablet achter in de keel stoppen eventueel met behulp van een daarvoor bedoelde pillenschieter. Wacht tot uw huisdier slikt. U kunt het slikreflex van uw huisdier bevorderen door middel van over de keel strelen.

 

Bij katten kunt u het makkelijker maken door de poten van uw kat in een handdoek te wikkelen. Zo vermijdt u dat de kat u kan krabben. Beloon uw kat altijd na het geven van een tablet. Zo blijft de kat het ingeven van tabletten als positief ervaren. Mocht het niet lukken om bij uw huisdier tabletten in te geven neem dat contact op met onze praktijk zodat wij u hierbij kunnen helpen.